GeZONdheid 

Acute zaken

U kent het wel, net iets te hard door de bocht met de fiets, of even de losse stoeptegel niet gezien. Of iets dat velen van ons ook kennen die kop kokend hete thee over de broek, of die wesp die zo maar steekt. Acute zaken die heel snel en goed met homeopathie aan te pakken zijn. Laatst was een kind op z'n hoofd gevallen, ik was er direct bij, door het middel is er geen hersenschudding of blauwe plek ontstaan.

Hoe sneller de actie, des te sneller de reactie. Wanneer er in een acute situatie binnen 72 uur gestart wordt met de behandeling is de kans dat er blijvende complicaties zijn vele malen minder.

Chronische problematiek

In de loop van het leven raakt ieder fysiek en mentaal belast. Dat kan zijn door exogene factoren, zaken die van buiten komen, denk aan blijvende werkdruk, een besmetting met een soa, mishandeling, slechte leefomstandigheden en voeding, noem het maar op. Maar ook endogene factoren. verstoringen van binnenuit, spelen een grote rol, de erfelijke belasting, gevolgen van medicijngebruik, enz.  Ieder mens is meer of minder belast.

Om er voor te zorgen dat er evenwicht en herstel ontstaat is het van belang om te kijken wat er allemaal speelt, heeft gespeeld. Chronische ziekten komen ergens vandaan. Waar ligt de oorzaak, is dat in de erfelijke lijn of ligt dit in het eigen leefpatroon. Wanneer we daar achter zijn kan er gestart worden met behandelen. Het gaat er tenslotte om dat er weer balans ontstaat, de vitaliteit terugkeert.

I