GeZONdheid 

Er zit niks in, het kan niet werken, niks voor mij.


Niks voor mij, doet niets.
Onlangs sprak ik een kennis Hij zat met een chronische ziekte met alle gevolgen die daar bij horen. Ik stelde hem voor om eens een goede homeopaat op te zoeken. Zijn antwoord was: ach, ik heb dat al eens geprobeerd, maar dat heeft volgens mij helemaal niets gedaan.
Nu weet ik dat iedere homeopaat anders werkt. Sommigen geven een korrel mee en dat is het dan. Die korrel is zeker zorgvuldig uitgezocht, het middel past in het beeld. Blijft echter de vraag of één korrel alles kan aanpakken, de vitaliteit, de erfelijkheid en alle acute klachten. Soms helpt dat voor een tijdje, soms ook voor langere tijd, maar soms ook helemaal niet. Er zijn ook die vloeistof meegeven waarvan je dan af en toe wat drupp els moet nemen.
Ik weet echter dat er een groeiende groep homeopaten is, deze groeit snel ( en dat is niet voor niets) die werken net als ik dat doe volgens de Ziekteclassificatie. Zij werken vanuit de laatste inzichten van Hahnemann. die door Ewald Stöteler vertaalt zijn naar een complete en duurzame behandeling. Vrijwel iedereen ontvangt meerdere middelen, een startmiddel dat als het ware tegen het lichaam zegt, aan het werk, dit werkt vitaliserend, dan een middel dat de erfelijke lijn doorbreekt, daar waar heel veel chronische ziekten hun oorsprong vinden en dan nog een middel voor de acute klachten.
Mijn ervaring is dat het soms zoeken is naar de juiste ingang, maar meestal is de behandeling na niet al te lange tijd succesvol. Met chronische ziekten zeker, maar ook met acute gevallen als brandwonden, verkoudheden etc.Geef dus niet te snel op. Ga op zoek naar een homeopaat die RH achter de naam heeft staan. Dit betekent register homeopaat. Dan weet u dat u goed zit. Zij zijn ook erkend door de ziektekostenverzekeraars.