GeZONdheid 

Wat werkt in de homeopathie

 

De homeopathie is een geheel natuurlijke werkwijze waarmee op een milde en duurzame manier de balans hersteld wordt. Voor iedereen en iedere klacht, kent geen bijwerkingen, werkt niet onderdrukkend. Inderdaad, zeker ook voor ernstige ziekten, auto-immuunziekten enz.  U hoeft er ook in het geheel niet in te geloven, zodra u het heeft ervaren weet u dat het werkt.  

Om het lichaam te kunnen genezen is door Hahnemann en vele anderen enorm veel werk verricht om de specifieke krachten die in planten, mineralen, dierlijke en menselijke weefsels huizen te leren kennen en te gebruiken in de homeopathie. Om de kwaliteiten te leren kennen gebruikten ze geen proefdieren, maar namen zichzelf als proefpersoon.  De zogenaamde proovings. 

 Om een voorbeeld te noemen: delen van bijvoorbeeld verse Calendula ( de goudsbloem) worden verwreven en gemengd met melksuiker, daar wordt een oplossing van gemaakt waarin de stof zelf niet meer aanwezig is, maar de kracht, de energie des te meer. In geval van calendula wordt de ontstekingsremmende kracht, de zuiverende energie gebruikt.  

  1. Acute klachten - acute klachten van fysieke aard, bijvoorbeeld ontstekingen van ogen, oren, keel. Verstuikingen, botbreuken, hersenschuddingen. Vaak is het lichaam in staat zichzelf te genezen door middel van koorts (temperatuursverhoging) en het in beweging zetten van het eigen immuunsysteem. Is dat niet zo dan is er sprake van een blokkade, het homeopathie kunnen we deze opheffen. Mochten acute klachten zonder gebruik van de homeopathie lang blijven aanhouden, dan kan het chronisch worden, maar ook dan kan een behandeling snel effect hebben.
  2. Psychische klachten - angsten, depressies, zorgen en nervositeit, geïrriteerdheid of stemmingswisselingen, ADHD, PDD-NOS, ADD en Autisme, vermoeidheidsklachten, slaapproblematiek,dwangstoornissen en tics.  Daar deze klachten dieper zitten kost het meer tijd om deze te behandelen. 
  3. Chronische fysieke klachten - PDS (prikkelbaar darmsyndroom), ziekte van Crohn, reumatische aandoeningen, fibromyalgie, artritis, artrose, gewrichtspijnen, migraine, hormoongerelateerde problemen, hooikoorts, allergieën, chronische sinusitis (langdurige ontsteking of infectie van de neusbijholten) , voedselintoleranties, chronische huidklachten, infectieziekten, zoals herpes, ziekte van Pfeiffer, Lyme 
  4. Zwangerschap - klachten rondom zwangerschap, bevalling en de prenatale periode. Denk aan prenatale depressie, maagdarm problematiek, zoals misselijkheid, maagzuur zwangerschapsbraken,constipatie, rugklachten, bekkeninstabiliteit, hoge bloeddruk, bloedarmoede,spataderen,  aambeien, vaginale schimmelinfecties, herpes, blaasontsteking, hoofdpijn, migraine en oedeem.   
  5. Postnatale problematiek bij de moeder en kind- postnatale depressie, bloedingen, borstvoedingsproblemen, hersel van het perineum, herstel van de keizersnede, baarmoederonsteking. Bij het kind:geboortetrauma's, navelontsteking, spruw, huilbaby's, darmkrampen, oogonstekingen, herpes, bloedarmoede.
  6. Medicatie en vaccinatie - bij problematiek na vaccinatie of reguliere medicatie (bijwerkingen) kan homeopathie helpen het lichaam te ontgiften en ook het zelfherstellend vermogen te stimuleren. Daarbij werken we aan de ondersteuning en optimalisatie van de werking van de organen om toxische stoffen beter af te kunnen voeren. Ook andere iatrogene belasting (toxiciteit door leefomgeving, mileu en/of voeding) kan door middel van homeopathie verbeterd worden

Ewald Stöteler over homeopathie.  
Vaccinaties, doen?

https://www.youtube.com/watch?v=K1m3TjokVU4