GeZONdheid 


CORONA virus

Corona speelt op dit moment geen grote rol meer in ons land, de maatschappij functioneert weer, De gevolgen zijn echter sterk voelbaar. Er is een grote groep mensen die Corona heeft gehad en nu kamt met de Long Covid verschijnselen: grote vermoeidheid, weinig conditie, hoofdpijnen, longproblemen enz.  Daar moeten we rekening mee houden, het is bijzonder naar wanneer je opeens niet meer kunt functioneren zoals je voor de besmetting deed.  De homeopathie kan hier uitkomst bieden, het weer vitaler worden, ondersteuning is heel wel mogelijk.  Mijn ervaring is dat er meer mogelijk is dan vermoed, wel kost het soms ook echt tijd om weer in harmonie te komen. Dat geduld moeten we oefenen. 

Voor ieder geldt dat het heel belangrijk is om zorg te dragen voor een goed en sterk immuunsysteem. Op de eerste plaats is het advies om voldoende rust te nemen, goed slapen en stress verminderen waar mogelijk. Stress en spanning 'vreten' energie en werken verzwakkend. Daarnaast is het ook goed om naar voeding en supplementen te kijken, zoals vitaminen.

Vitamine C is een belangrijke vitamine, we maken deze niet zelf aan. Veel mensen zeggen dat ze fruit eten, sinaasappels persen, echter dit levert onvoldoende toevoer van C op. Zeker in deze tijd is het goed om flink extra te nemen. De enige bijwerking kan zijn wat dunnere ontlasting, dan zou u terug moeten in de dosering. Daarnaast vit D3, zo mogelijk een natuurlijke variant. Zinc is ook een onmisbare aanvulling. Wanneer er veel sprake is van spanning verbruiken we meer, dan is een aanvulling zeker goed.

Met afschuw kijken we nu naar de gevolgen van de beslissingen die in Rusland genomen worden. Naast de verschrikkingen in Oekraïne, zijn inmiddels ook de gevolgen voor Europa en de rest van de wereld zichtbaar. Prijzen stijgen, gebrek aan basale levensbehoeften als graan. Angst en armoede gaan een steeds grotere rol spelen.  

Consulten:

Beste mensen,

De consulten vinden op de praktijk plaats. Desgewenst kan het ook anders:

Ook indien u dat wenst kan het contact plaats vinden  via een online programma, zoals het nu goed beveiligde Meet. Voor patiënten die al in behandeling zijn kan dat ook  via de telefoon. 

Ondersteuning en versterking van het immuunsysteem is heel goed mogelijk en helpend in deze tijd. Claimen dat ik iemand kan genezen is niet aan de orde, dat mag niemand natuurlijk.  Wanneer u het contactformulier invult neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.  


Hartelijk welkom.