UA-92261269-1
                         
 

Passie voor Homeopathie, hoezo?

Steenwijk en omgeving.

Ruim twintig jaar geleden kwam ik in aanraking met de homeopathie. Had al een paar jaar rond de kerst een fikse keelontsteking waardoor ik niet kon werken. De laatste keer vertelde de arts me dat de amandelen eruit zouden moeten. Een vriendin raadde me aan eens een consult te doen bij Marja Roozendaal ( tevens docent en medeoprichter van de Homeopathie Academie Nederland  http://homeopathieacademie.nl/).  Sneller dan ik gehoopt en verwacht had was mijn keelontsteking weg en is nooit meer teruggekeerd.  Dat heeft me aan het denken gezet. De drukte waar ik mee te maken had in het onderwijs en de wijze waarop ik dat vorm gaf heeft ervoor gezorgd dat ik uit evenwicht raakte.

Ik ben tot nu toe in het onderwijs gebleven( Vrije School), heb ondertussen een aantal trainingen en opleidingen gevolgd, voor mijn eigen ontwikkeling, maar zeker ook om een steentje te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van anderen, die net als ik zochten naar de kern, naar dat waar het allemaal om draait.  Onder andere NLP practitioner en master opleiding, de opleiding tot Hartcoherentie coach, Matrix coaching, de IVP opleiding van Stibco om mensen met ontwikkelingsproblematiek te ondersteunen.Mijn laatste opleiding betreft de EMDR, traumaverwerking.

Inmiddels zit ik in het laatste jaar van de opleiding tot klassiek homeopaat. Door de stage ontstaat er een steeds dieper begrip over de enorme kracht van de homeopathie. Het is mooi om te zien welke stappen er gezet worden tijdens de behandeling. 

Het afnemen van een anamnese is stap een, dit duurt zo ongeveer een uur, anderhalf uur. Daarna wordt de anamnese uitgewerkt en omgezet naar de passende middelen.  Dit gebeurt natuurlijk uiterst zorgvuldig, alles wat ik doe wordt ook nog eens gecontroleerd door mijn stagecoördinator. De consulten worden uiteraard vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekeraar. Het is prachtig om te zien wat er allemaal mogelijk is met de homeopathie.

Desgewenst kunnen er elementen uit de coaching ingezet worden, dit op verzoek.

Ik geloof zo langzamerhand dat ik mijn passie gevonden heb.


Corstiaan de Vries Steenwijk

Het Schar 4A 8332 CR Steenwijk

Steenwijk 25-03-2017