GeZONdheid 

Reacties

Patiënt met een breed klachtenbeeld.

Als jonge tiener, onlangs gediagnosticeerd met autisme/ASS, kwam ik voor het eerst naar binnen lopen bij Corstiaan. Nog onwetend wat ik van de behandeling zou mogen verwachten. Mijn moeder had het me destijds aangeraden, en ik dacht: waarom niet? Het is altijd het proberen waard.

Vlak voor dat moment had ik zo ongeveer mijn dieptepunt bereikt. Door overgevoeligheid voor zintuiglijke prikkels was ik een angstig, nerveus persoon. Regelmatig had ik last van paniekaanvallen en somberheid. Ik was met name zeer gevoelig voor geluiden en drukte. Na een dag met familie of op school was ik slapend of met hoofdpijn te vinden. Meestal liep ik rond met geluiddempende oordopjes.

Met Corstiaan gaan de consulten altijd goed, zowel online als op locatie. Bij hem voel ik me altijd op mijn gemak. Hij is geduldig, begripvol en heeft ook veel ervaring met kinderen die bijvoorbeeld autisme hebben.
Resultaten van de behandeling merkte ik al vrij snel. Voorheen had ik meermaals per week last van paniekaanvallen. Al snel verminderde dit naar eens per maand, waarna ik ze nooit meer heb gekregen. Ik kan rustig naar school gaan of socialiseren zonder overprikkeld te raken. De oordopjes heb ik ook nooit meer nodig. Mijn stemming is over het algemeen veel beter; negatieve gevoelens ervaar ik eigenlijk nog amper. 

Het fijne aan de behandeling bij Corstiaan is dat hij al je lichamelijke (en ook mentale) klachten langsgaat. Zo ben ik door de homeopathische middelen ook van mijn kattenallergie afgekomen. Ik had ook erg last van slapeloosheid; nu val ik ‘s avonds met gemak in slaap. Daarnaast had ik veel last van (hormonale) migraine, dankzij gerichte middelen heb ik hier ook nauwelijks last meer van. Zelfs mijn ernstige hooikoortsklachten ervaar ik niet meer.

Omdat de middelen van natuurlijke oorsprong zijn, ervaar je geen negatieve bijwerkingen of gezondheidsproblemen op de lange termijn. Ze zijn makkelijk toe te voegen aan je dagelijkse routine. Ik ben erg blij met de resultaten, mijn levenskwaliteit is sterk verbeterd. Ik raad de behandeling bij Corstiaan zeker aan.

Patiënt met ernstige netelroos:

Na een zeer zware periode waarin ik iemand verzorgde  met een zeer moeilijk karakter
brak bij mij nadat ze was overleden in een ernstige vorm netelroos uit.
Diverse bezoeken aan de huisarts en medicatie, oa pillen tegen wagenziekte,
gaven geen verbetering.
De uitslag was zo ernstig dat ik bv s nacht diverse keren onder de douche stond en
daarna gaf mentholzalf enige verlichting.
Op advies van mijn dochter belde ik de praktijk van Stötteler.
Daar kreeg ik bericht dat de zomervakantie er aan kwam en er wrsch niemand kon helpen.
Daar raakte ik van en paniek en zei dat ik op deze manier niet verder kon leven.
Het gaf toen mij al een isolement want met die jeuk kun je nergens naartoe.
Ook was mijn gezicht soms helemaal opgezet.
Misschien kan Corstiaan werd gezegd.
De eerste afspraak  juni 2019 was snel gemaakt en de intake volgde.
Het gesprek  verliep rustig en het gaf mij direct veel vertrouwen.
De eerste medicatie werd gestart.
En natuurlijk was er niet direct genezing maar na verloop van tijd werd het steeds minder.
Bij het starten van nieuwe medicatie was er nog wel eens netelroos maar dat zakte na gebruik weer snel af.
Wat ben ik ontzettend blij dat ik terecht kon de geweldige behandeling Corstiaan, vriendelijk, rustig, vertrouwend.
Ik mag gewoon verder met mijn leven. Schoon van netelroos.  Hoezo zijn er mensen die geen vertrouwen hebben in de alternatieve zorg.   
Ik had er al ervaring mee en ook toen heeft het mij geweldig geholpen.


Kind met ADHD en ASS

Ik denk zo’n jaar geleden ging ik naar de homeopaat voor mijn zoon (8 jr.) Hij had op dat moment ADHD en was erg onrustig en kon zich op school niet goed concentreren ook spelen met vriendjes was moeilijk. Kinderen vonden hem te druk en onbenullig. Vanuit de kleuterklas hadden we een kind wat niet luisterde, druk was en weinig vriendjes had. In de klassen na de kleuterschool heeft hij ongeveer 1,5 jaar achterstand opgelopen. Inmiddels hadden we al heel wat therapeuten en behandelaars gehad. We waren bij een kinderpsycholoog geweest, Kinderfysio en ten slotte nog bij een ggz psycholoog die vervolgens hem diagnosticeerde met lichte autisme en ADHD. Wij kregen als ouders de keuze om in therapie te gaan met hem of medicatie. Wij waren als ouders best moe van alle therapieën dat we gekozen hebben voor medicatie. Hij kreeg medikinet en kon zich op school goed concentreren en ging weer een beetje voorruit.

Na een half jaar zijn wij bij Corstiaan terecht gekomen, ik was een beetje sceptisch maar ik dacht, laten we het een kans geven. Ons kind mocht een mooie tekening maken en kon best goed vertellen waar hij last van had. Corstiaan kan ook goed met hem communiceren en op een leuke manier doorvragen. Na het consult kregen we nog een vragenlijst mee en daarna werd het uitgewerkt en kregen we de middelen. Aan deze middelen mocht hij ruiken. Na drie weken was het al een wereld van verschil. En steeds als onze zoon weer op consult komt, heeft hij weer vooruitgang geboekt. Momenteel zijn we 1,5 jaar verder en zien we geen kenmerken meer van een jongen met ADHD en autisme. Hij kan nu zonder medicatie naar school en doet het op school super! Alle achterstanden zijn bijgewerkt! Maar wat wij als ouders het meest belangrijk vinden is dat hij nu veel vriendjes heeft waar hij leuk mee speelt en gewoon heel gelukkig en blij is.