GeZONdheid 

Passie voor Homeopathie, hoezo?

Steenwijk en omgeving.

Ruim vijfentwintig jaar geleden kwam ik in aanraking met de homeopathie. Had al een paar jaar rond de kerst een fikse keelontsteking waardoor ik niet kon werken. De laatste keer vertelde de arts me dat de amandelen eruit zouden moeten. Een vriendin raadde me aan eens een consult te doen bij een homeopaat  in Almelo  Sneller dan ik gehoopt en verwacht had was mijn keelontsteking weg en is nooit meer teruggekeerd.  Dat heeft me aan het denken gezet. De drukte waar ik mee te maken had in het onderwijs en de wijze waarop ik dat vorm gaf heeft ervoor gezorgd dat ik uit evenwicht raakte.  

Ik ben tot nu toe deels in deeltijd in het onderwijs gebleven( Vrije School), heb ondertussen een aantal trainingen en opleidingen gevolgd, voor mijn eigen ontwikkeling, maar zeker ook om een steentje te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van anderen, die net als ik zochten naar de kern, naar dat waar het allemaal om draait.  Onder andere NLP practitioner en master opleiding, de opleiding tot Hartcoherentie coach, Matrix coaching, de IVP opleiding van Stibco om mensen met ontwikkelingsproblematiek te ondersteunen. Mijn laatste opleiding betreft de EMDR, traumaverwerking.

De opleiding tot klassiek homeopaat heb ik in Almelo gevolgd. Een vijfjarige intensieve opleiding inclusief diplomering na medische scholing. Deze opleiding gaat op veel fronten verder dan de meeste andere opleidingen,  Dat maakt ook dat we als RH ( register homeopaat) geclassificeerd zijn. Uitgangspunt is de ziekteclassificatie, doorontwikkeld door Ewald Stöteler. 

Het consult.

Het afnemen van een anamnese is stap een, dit duurt zo ongeveer een uur. Daarna wordt de anamnese uitgewerkt en omgezet naar de passende middelen.  Dit gebeurt natuurlijk uiterst zorgvuldig. Het kan dan ook zijn dat u de middelen pas later ontvangt.  De consulten worden uiteraard vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekeraar. Het is prachtig om te zien wat er allemaal mogelijk is met de homeopathie. 

We werken met gelaagdheid, het eerste consult is meestal gericht op de acute klachten en de erfelijke lijn, vervolgconsulten zijn er op gericht om de constitutie in evenwicht te brengen. Klachten kunnen pas duurzaam genezen als ook de constitutie in balans is.  Na een eerste consult knappen de meeste mensen flink op.  Dat klopt ook, de acute klachten, dus de eerste laag is veelal enorm verbeterd.  Om er voor te zorgen dat de klachten niet weer terugkomen is vervolg nodig. De symptomen hebben immers een oorsprong? Die ligt vrijwel altijd op een diepere laag. Als deze laag in vervolgconsulten aangesproken wordt verdwijnt ook de tendens, dat heet genezen.

Desgewenst kunnen er elementen uit de coaching ingezet worden, dit op verzoek. In principe reageer ik op een mail die ik in het weekend van u ontvang, pas op maandag. Echter, wanneer het nodig is ben ik er natuurlijk, dan graag een WhatsApp of sms sturen.

Ik geloof zo langzamerhand dat ik mijn passie gevonden heb.


Corstiaan de Vries Steenwijk

Het Schar 4A 8332 CR Steenwijk

0612989118

Steenwijk 25-03-2017

Tarieven: eerste consult € 100,- 

Vervolgconsult € 100,-

Skype-consult € 90,-\

Huisbezoek consultprijs plus € 0.25 per km.

Heeft u een aanvullende verzekering, dan wordt een groot gedeelte vergoed.