GeZONdheid 

Blog Corona

Corona, wie kan het woord nog horen. Soms vind ik het zelf ook lastig. Ik luister graag naar radio 1 om op de hoogte te blijven van al het nieuws. De laatste weken betrap ik mezelf erop moe te worden van de onophoudelijke stroom informatie over Corona.  Zeker, op de hoogte blijven is belangrijk,  de laatste ontwikkelingen kennen noodzaak. Maar er is ook een enorme stroom van informatie die niet ter zake doet. Ik mag het vast niet zeggen, maar daar word ik een beetje murw van.

Het is essentieel dat we onszelf gezond houden. Corona treft met name mensen van wie het immuunsysteem is aangetast door bijvoorbeeld chronische ziekten, trauma's of ouderdom. Het is jammer dat de overheid in de vorm van het RIVM vergeet te pleiten voor het versterken van het immuunsysteem.  Niet zaligmakend, maar zeer goed helpend.

Wat te doen dan? Nu om je eigen weerstand te verhogen is het goed om voldoende rust in te bouwen. Zorg zo mogelijk voor weinig stress, voldoende slaap. Dat is de basis. Daarnaast zijn supplementen sterk ondersteunend. Natuurlijke vitamines, in ieder geval hoge dosis natuurlijke vit C, een gezonde dosis vit D3 ook deze natuurlijk. Daarnaast zijn er nog veel ondersteunende middelen, maar ik mag hier geen reclame maken. 

Zeker kan ook sport, wandelen, mooie ontmoetingen helpend zijn om in evenwicht te blijven. Maar kijk ook alsjeblieft naar voeding. Lees de verpakkingen, vraag je af of het een bijdrage levert aan je gezondheid.  Ik vind dat ik mag zeggen dat voeding gewoon een verdienmodel is geworden.  Zelf verbaas ik me vaak over wat er in produkten gestopt wordt.. Daarover later meer.

Zorg goed voor uzelf, daarmee zorgt u ook voor de ander.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.